Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Da li mozda znas za neke web servise poput www.gcitrading.com koji omogucavaju kupnju stranih dionica na margin? (poželjno je da transfer casha ne ide preko paypal-a) Soory, stavio sam isto pitanje na jucerasnji kometar

    avatar

    19.01.2006. (11:06)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @bezimeni:__Skocio sam na tu adresu i koliko vidim to je obican online broker (koji uz to doduse ima i Forex na ponudu)! Vecina njih (gotovo svi) omogucuju trejdanje na MARGIN ali ne za opcije! MORAS otvoriti MArgin Account za trejdanje opcija ali same opcije vecina NE DOZVOLJAVA trejdati na MArgin (na margin mozes trejdati dionice) .Gledaj ..ja vec jako dugo zivim vani i NEMAM POJIMA o zakonskim propisima u Hrv. glede trejdanja vani ali ako odes na izvrstan CARTMANOV blog (link ti je tu sa desne strane u boxu) mozes procitati njegov unos od prije nekoliko dana "kako trejdati vani iz Hrv" a u njegovom LIJEVOM BOXU naci ces LINKOVE na najpoznatije ON-LINE BROKERE kao ~ Firstrade/Optionsxpress/ Ameritrade/Cybertrader/ Interactivebrokers/ E-trade/ Merill Lynch ja bih dodao TD Waterhouse i Schwab-a i to bi bilo to! Sad kako poslati novac tamo- o tome ti ne bih znao reci nista ali mozes procitati spomenuti unos i postaviti pitanje tamo Cartmanu, on ce ti (siguran sam) rado odgovoriti! Radije te referiram na nekoga 'ko zna nego da ja nagadjam i dam ti pogresni savijet! Good Luck!

    avatar

    19.01.2006. (15:25)    -   -   -   -  

  • Sasa

    Puno hvala na komentaru...Znam za Cartmannov site... Pregledao sam dosta online brokera, budem bacio jos pogled na ove koje si predlozio, ali trazim neke koji daju high margin. Imam jos samo jedno teorijsko pitanje; ako uzmem dionice na margin i u medjuvremenu cijena dionice padne na nulu (u sekundi), kako se online broker pokrije? Da li me tuzi za gubitak pa mu moram naknadno jos uplatit? (znaci cijena ne pada postepeno, pa da se transakcije zatvore prije nego sto"udjem u minus",nego odmah padne na nulu) U biti pitanje je:ako ulozim 10.000$ na online account, da li se mogu dovesti u situaciju da moram jos dodatno uplatiti ili se transkacije automatski zatvaraju kad dodjem sa marginom na nulu (ili blizu nule) Hvala jos jednom

    avatar

    19.01.2006. (16:58)    -   -   -   -  

  • mAs 12

    tvoj je blog kandidiran za Oscara!

    avatar

    19.01.2006. (18:49)    -   -   -   -  

  • pjesme_zvijezde

    Jedinstven blog. Još ovakav nisam čuo... Jel to dobro?

    avatar

    19.01.2006. (18:53)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    U nekim ekstremnim situacijama se moze cak dogoditi da zakines brokera. Npr. udari komet u zemlju. :)) I tad ce, ako bude prezivjelih, broker traziti od tebe da mu nadoknadis lovu + pripadajuce kamate. Jedino je pitanje kako ce se naplatiti, tj. da li ti se isplati izbjegavati pravdu. To pitanje nisam dosad proucavao. :) Federal Reserve Board odreduje koje dionice mogu ici na margin, sto znaci da ne mozes kupiti bilo koju dionicu na margin, ali broker ima pravo usprkos listi FRBa uskratiti prodaju na margin, znaci sve je pitanje dogovora s brokerom. Takoder, margin nije isti ako kupujes dionicu od $2.5 dolara, tad je, ako je dionica na listi FRBa i brokera, 30% od iznosa kojeg imas na racunu, ako je npr. $5, tad mozes 50%, tj. ako imas 100k svog novca, mozes trgovati s jos 50k, inace je princip 100% tj. na tvojih 100k dobijes jos 100k. Postoji i lista s precizno navedenim mogucim marginom, neovisno o cijeni dionice. Ili, npr. kupis goog po 430, a on krene padati, broker ga smije prodati bez da te upozori, znaci bez tvog znanja, te on namiri svojih 220 po dionici, a tebi da ostatak. Ako u medjuvremenu tj. od brokerove panike i prodaje po niskoj cijeni, goog se vrati na staru cijenu i jos je premasi, jebga, nisi imao srece. Ili, ako je pala cijena jednoj dionici, a ti na racunu imas vise dionica, broker ti prodaje i ostale (mozda i bez tvog znanja) da namiri svoj racun. Ako ne zelis da se to dogodi mozes mu odmah poslati novac putem bank wire. Imam negdje ameritradeovu knjizicu o margin-u, idem pogledati gdje je mogu uploadati, afair, nije velika.

    avatar

    19.01.2006. (23:14)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Valjda bude još Cramera?Malo mi je teško skidati video jer još uvijek nisam stigao uvesti ADSL.Kad za priključak nude dvd,a meni treba frižider...možda mi se posreći...:)

    avatar

    19.01.2006. (23:47)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Do sad se u praksi nisam susretao s uzimanjem margina, ali izgleda da je ono sto sam procitao po raznim help pageovima i forumima potpuno krivo. Poslao sam mail brokeru (firstrade) s pitanjem kad ce mi skinuti koristenje margina za trgovinu opcijama, promptno odgovorio da nece, jer za trgovinu opcijama nije potrebno imati margin account. Isto mi kazu u Optionexpressu, Ameritrade jos nije odgovorio. Takoder sam bio siguran da short sale zahtjeva margina account, sto je istina, ali ne onako kako sam ja to zakljucio, npr. ako shortate dionice vrijedne $50k, a na racunu imate $55k (svog novca te jos 55k margin), i shortane dionice padnu na 50k te ih prodate i zatvorite short, ne koristite margin account, kao sto i izgleda logicno. Ipak, na mnogo mjesta sam procitao da u tom slucaju, makar imali 10m na racunu morate koristiti margin jer je broker shortanjem posudio dionice, te ste u posjedu posudjenog novca, i u skladu s tim morate platiti kamatu na posudbu. Ipak, nema toga, a ja cijelo vrijeme pricao naokolo kako su US brokeri lopovcuge. :-X

    avatar

    20.01.2006. (00:42)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Well zakljucimo kako se PRAVILA RAZLIKUJU OD BROKERA DO BROKERA i kako bi Sasi bilo najbolje da se kod svakog RASPITA ako mu je to NAJBITNIJI KRITERIJ za otvaranje accounta! Recimo ja trejdam u Kanadi (TD WAterhouse) i u USA (optnXprss) i ovo sto Cartman pise to NE VRIJEDI npr. ZA KANADU! TU MORAS IMATI MARGIN ACCOUNT AKO HOCES TREJDATI OPCIJE JER je tako odredjeno propisima, IAKO DO SADA NISAM NAISAO NA BROKERA koji bi ti DOZVOLIO Da zaista i trejdas opcije na margin (valjda jer se neki strikeovi prebrzo micu u odnosu na dionice)! To da dionica padne odjednom na nulu je skoro pa nemoguce! Cak kad se objavi i bancrupcy neke firme, njena dionica se jos moze trejdati neko vrijeme.. Posto iskljucivo TREJDAM OPCIJE mozete zakljuciti da ne posudujem novac na MARGIN pa ti vise o tim pravilima niti ne mogu reci! Margin trejdanje je relativno rizicno jer nosi sa sobom opasnost od tzv.i MARGIN CALLa koji ako i dobijes ne mora biti tako strasan ako se bas ne "pretegnes" tj trejdas VRLO RIZICNO ZADUZEN do maximuma (dozvoljenog) u MArginu pa time jos i shortash dionice itd ! Vecina navedenih brokera ima svoja pravila o MARGIN ACCountu jer je to prvenstveno stvar BROKERSKE BANKE koja vam taj novac POSUDJUJE!

    avatar

    20.01.2006. (01:01)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ovaj moj unos od prekjucer- danas zvuci JOS AKUTELNIJE - u svjetlu velikog pada MArketa u Petak! Najradje bih ga ostavio preko vikenda, jer bolje od ovog (zadnj dioo upozorenju KOREKCIJE osbito) nisam mogao srociti ovaj tjedan!

    avatar

    20.01.2006. (20:46)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Jooj nemrem ti reći kak me cimaš da prekršim prvo pravilo i dignem kredit za trejdanje!Makar to nije to,ali iza tvojih predviđanja bi mirno stao makar i sa posuđenom lovom.Ipak neću(da te ne bih pokolebao (u daljnjim sličnim unosima),a i ispada mi nekak parazitski.Bolje je da me(se) naučiš (ribo)loviti.Međutim puno više bi mi koristilo ako bi htio staviti svoju analizu na "stol"...čisto sumnjam da si ono napisao na temelju dojave nekakvog servisa,odnosno prešutio si onaj svoj bitniji dio!Znam da ne trejdaš na temelju dojava servisa već su ti oni samo moguća dodatna potvrda za vlastite zaključke...Znam da želiš biti i ostati skroman što je odlika uspješnih trejdera ali ipak gledajući sve tvoje prognoze već više od godinu dana...Pozdrav i naj zamjeriti na ovak otvorenom komentaru...:)

    avatar

    20.01.2006. (21:08)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Pokusati cu ti odgovoriti u svom unosu za kraj tjedna ali u biti bojim se da cete odgovor razocarati jer se radi prvenstveno o DISCIPLINI..

    avatar

    20.01.2006. (22:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...